Dr. Bas Franssen plastisch-, reconstructief- en handchirurg
U bent hier: Home

Dr. Bas Franssen

Dr. Bas Franssen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn studie specialiseerde hij zich tot plastisch chirurg in het MUMC+, VieCuri Medisch Centrum, Catharina ziekenhuis en het Orbis Medisch Centrum.

In 2010 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht. De titel van zijn proefschrift luidt als volgt: Kirschner Wires: insertion techniques and bone related concequences.

Aandachtsgebieden chirurgie

Dr. Franssen voert het vak in de volle breedte uit met als aandachtsgebieden borstchirurgie (variërend van vergroting, verkleining, lift tot reconstructie), handchirurgie en esthetische chirurgie. De creativiteit die gepaard gaat met het vinden van een persoonlijke oplossing gericht op de specifieke wens van de cliënt, vindt dr. Franssen, één van de mooie aspecten van de plastische chirurgie. Verder vindt hij het belangrijk om open en eerlijk te communiceren. Het scheppen van reële verwachtingen valt hier ook onder.

Werklocaties

Dr. Franssen werkt in het Elkerliek ziekenhuis (lokaties Helmond en Deurne) en in Kliniek Veldhoven.

Verenigingen

Dr. Franssen is onder andere lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgie (NVPC) de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH).

In 2016 behaalde hij het Europees Hand Examen (FESSH) en werd hij ook geregistreerd als European Board Certified Hand Surgeon.

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in zijn vakgebied volgt hij regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland.

In het BIG-register staat Dr. Franssen geregistreerd onder nummer 99064828001.

Bas Franssen

“Ik hou ervan om plastisch chirurg te zijn omdat ik dagelijks positieve, zichtbare en functionele veranderingen in het leven van mensen kan aanbrengen."

- Dr. Bas Franssen